Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Antikexperten tipsar: Så gör du de bästa fynden

Antikviteter, samtida konst, vintage, tyger och byggnadsvård. På Antikmässan finns något för alla och allt är till salu. Här delar antikexpert Bo Knutsson med sig av fem smarta tips inför besöket.

Den 16 februari öppnar dörrarna till årets stora Antikmässa på Stockholmsmässan i Älvsjö. Mässan som anordnas för 40:e gången lockar besökare och utställare från hela landet och bjuder på allt från en av världens största samlingar vintagejeans till samtida konst och såklart antika föremål av alla de slag. Vi har pratat med antikexperten Bo Knutsson, bland annat känd från Antikrundan i TV, som delar med sig av sina bästa tips till den som ska besöka mässan.

Antikexpertens bästa tips
1. Maximera besöket
– Läs på lite innan för att ta reda på vad det finns för utställare inom just det området du är intresserad av, oavsett om det handlar om smycken eller om du är på jakt för att komplettera finservisen.

2. Håll koll på favoriten
– Det finns otroligt många föremål på mässan av olika dignitet, från hundralappen till hundratusentals kronor. Börja med att gå ett varv och skumma av men var noga med att hålla koll på var du är, annars är det omöjligt att hitta tillbaka. Och du vill ju kunna se om kärleken håller till den där prylen du förälskade dig i.

3. Bästa fynden
– Det bästa sättet att fynda är att leta efter det du själv är intresserad av. Även om du inte är säker på vad du vill ha, så vet du när du ser det. Om du känner dig osäker inför köpet är det bra att konsultera en expert för att försäkra dig om att prisnivån är rimlig och att kvaliteten håller vad den lovar.

4. Trenden just nu
– Varje område har sina egna storfavoriter. Silverföremål av Wiven Nilsson är det till exempel stor efterfrågan på och inom den samtida konsten är Peter Hermansson ett av de ledande världsnamnen just nu. Svenskt porslin av Stieg Lindberg och Lisa Larsson varit populärt länge.

5. Hämta inspiration.
– De flesta som besöker mässan är inte samlare utan köper saker att använda i sitt hem. Att få till den där perfekta mixen av gammalt och nytt är dock inte så enkelt som man kan tro. I de trivsamma miljöerna som byggs upp i mässmontrarna finns massor av inspiration att hämta.

Den 16-19 februari är det äntligen dags för årets upplaga av antikmässan. Här hittar du allt från antikviteter till modern design, konst, vintage, tyger och byggnadsvård.

Köp din biljett här »