Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Historiska lunchen fortsätter 2018

Årets historiska lunch med antikexperten Pontus Silfverstolpe och vinexperten Håkan Larsson överträffade våra gästers förväntningar! Omkring 85 personer fick en fantastisk trerätterslunch samtidigt som de fick följa med på en kulinarisk resa.

I år arrangerades Historiska lunchen för andra året i rad och detta med bravur. En fantastisk trerätterslunch dukades upp med passande viner där Håkan och Pontus tog med gästerna på en kulinarisk resa med början i den svenska stormaktstiden och de påkostade festmåltiderna.

Maten och vinerna som serverades illustrerade 1700-talet och de franska influenserna som nådde Sverige under Gustav III:s tid och avslutades i borgerlighetens uppdukade matsalar under 1800-talets första hälft. Våra ciceroner berättade om måltiderna, dryckerna, föremålen man använde samt seder och bruk.

Historiska lunchen återkommer 2018.

Se menyn för historiska lunchen 2017 här »