Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Antikmässan

Välkommen till Nordens största antikmässa

Här möter du 250 utställare med antikviteter, vintage, modern design, konst, tyger, kuriosa och byggnadsvård. Vi har experter, föredrag, trendanalytiker och inspirationsutställningar. Och du vet väl om att allt är till salu? Fynda dina antikviteter på Antikmässan!

Vad händer under Antikmässan och vad kan man förvänta sig som besökare? Här nedanför har vi listat höjdpunkter under mässan 2017. Nästa år kommer samtliga aktiviteter finnas men med annat innehåll och andra utställningar.

Historiska lunchen

2017 års historiska lunch med antikexperten Pontus Silfverstolpe och vinexperten Håkan Larsson överträffade gästernas förväntningar! "Helt fantastiskt!" "Tack för en oförglömligt god lunch!"

Historiska lunchen är en fantastisk trerätterslunch med passande viner där Håkan och Pontus tar er med på en kulinarisk resa med början i den svenska stormaktstiden och de påkostade festmåltiderna. Våra ciceroner berättar om måltiderna, dryckerna, föremålen man använde samt seder och bruk.

Historiska lunchen återkommer med nya inslag 2018.

The Collector's Awards

The Collector's Awards är en galacocktail med prisutdelning som inträffar varje år under Antikmässan. Priserna som delas ut är Årets antikhandlare, Årets samlare, Årets förnyare, Årets dyrgrip, Årets monter och Årets bok. Galan arrangeras av Antikmässan i samarbete med The Collector's Hotels och tidningen Gods & Gårdar. Kvällen bjuder på en storslagen prisutdelning, mingel, bubbel, snittar och musikunderhållning.

Alla är välkomna - Träffa dina favoritprofiler inom antikbranschen och njut av en galakväll tillsammans med oss. 2017 års konferencier var antikexperten Peder Lamm.

Vinnarna i The Collector's Awards 2017 »

Guidade turer hos Nutida konst

Antikmässan är inte bara Nordens största mässa för antikviteter, den erbjuder också ett unikt tillfälle att ta del av konst som även går att köpa på plats. Sedan ett par år tillbaka har Antikmässan en avdelning med etablerade kvalitetsgallerier inom nutida konst. Botanisera bland grafik, måleri, foto, skulptur och glaskonst - här finns många goda köp att göra. Vi erbjuder också dagligen två guidade turer av konsten på mässan, och ett flertal föredrag på temat.

Guidade turer med SKAF

Vill du ha lite vägledning på mässan? Följ då med Sveriges Konst- och Antikhandlareförening på en guidad, kostnadsfri visning. Sofia Silfverstolpe tar oss med till några av landets främsta antikhandlare som gladeligen delar med sig av sin kunskap och passionerat berättar om sina antikviteter. Alla har de sparat sina mest intressanta föremål till Antikmässan!

Utställningar

Älskade mönster - en tygutställning med nordiska textilmönster under 100 år. Läs mer här »

En av världens främsta samlingar vintage jeans  - en jeansutställning av Victor Fredbäck. Läs mer här »

Filmer