Tillgänglighet

Vi vill att Stockholmsmässan ska vara tillgänglig för alla. Därför har vi grundtillgänglighet till samtliga restauranger, kongresslokaler och utställningshallar.

Begränsad tillgänglighet kan förekomma på vissa mässor, till exempel på mässor med uppbyggda nivåskillnader eller stor publikströmning. Detta gör att vi på en del mässor ger fri entré till dig som är rullstolsburen. Du som är ledsagare och är här i ditt yrke har också fri entré tillsammans med din brukare. Kontakta oss gärna innan ditt besök om du har några frågor.

Informationen (finns vid huvudentrén)
Kontakt: 08-749 41 11 eller 08-749 41 13 (vi svarar under öppettiderna på pågående event)
Besökarservice: 08-749 99 00 (vi svarar mellan 08:30-16:30 på vardagar)
visitorservice@stockholmsmassan.se(vi läser mejlen på vardagar)

Hiss
Hiss till plan två finns i A-galleriet. Hiss ned till B-hallen finns i B-galleriet. Det finns även en hiss vid huvudentrén ned till parkeringshuset. Behöver du hjälp kontakta Informationen vid huvudentrén. 

Hörhjälpmedel
Stockholmsmässan har hörhjälpsystem för dig med hörapparat. Hörhjälpslingan har egen radiomottagare vilket gör att du kommer att höra föreställningen/föredraget mycket bra utan störande bakgrundsljud. Dessa hörhjälpmedel finns i följande salar: Victoriahallen. K1, K2, K11, K21, T1, T2. Du hämtar ut dem i Informationen mot uppvisande av legitimation.

Ledarhund
Certifierade ledarhundar är välkomna till Stockholmsmässan. 

Parkeringsplatser
Vi har cirka 25 parkeringsplatser reserverade för dig som har parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Du hittar dessa platser i garaget vid P1, utanför hotellet Scandic Talk och vid östra entrén. Självklart gäller parkeringstillståndet även övriga parkeringsplatser. Har du ett sådant tillstånd är parkeringen avgiftsfri.

Rullstolar
Ett begränsat antal rullstolar finns att låna i Informationen vid huvudentrén mot uppvisande av legitimation. Rullstolarna går inte att boka i förväg.

Restauranger
Stockholmsmässans fasta restauranger är tillgängliga med rullstol. Se alla våra restauranger här 

Toaletter
Toaletter för rörelsehindrade finns vid entréerna, C-hallen samt A-galleriet och B-galleriet.