Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Antikmässan

Om Antikmässan

Nordens största mässa för antikviteter, inredning, konst och design

Välkommen den 14-17 februari 2019 på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Antikmässan öppnade för första gången år 1978. Här möter du 250 utställare med antikviteter, vintage, modern design, konst, tyger, kuriosa och byggnadsvård. Vi har experter, föredrag, trendanalytiker och inspirationsutställningar. Och du vet väl om att allt är till salu? Fynda dina antikviteter på Antikmässan!

Det här är Antikmässan

 • Antikmässans innehåll

  För mer information om Antikmässans aktiviteter och nyheter, se här »
 • Historiska lunchen

  Historiska lunchen är en smakupplevelse där du som gäst serveras du en trerättersmeny med passande viner som tematiskt spänner över tre sekler, från 1600-tal till 1800-tal. Här tar Håkan Larsson och Pontus Silfverstolpe med er på en kulinarisk resa bland stormaktstider och påkostade festmåltider. Våra ciceroner berättar om måltiderna, dryckerna, föremålen man använde samt seder och bruk. Menyn är baserad på gamla recept och anpassade till dagens förutsättningar.

  – Tanken med Historiska lunchen är att man ska få en upplevelse som man sent ska glömma! Vi har dukat upp långbord där man sitter i ”biosittning” så att alla ska kunna se och höra bra. Håkan och jag (Pontus) står på scen och berättar med hjälp av bilder, men även autentiska föremål som vi har lånat av Antikmässans utställare.
 • The Collector's Awards

  The Collector's Awards är en galacocktail med prisutdelning som inträffar varje år under Antikmässan. Priserna som delas ut är Årets antikhandlare, Årets samlare, Årets förnyare, Årets dyrgrip, Årets monter och Årets bok. Galan arrangeras av Antikmässan i samarbete med The Collector's Hotels och tidningen Gods & Gårdar. Kvällen bjuder på en storslagen prisutdelning, mingel, bubbel, snittar och musikunderhållning.

  Läs mer om The Collector's Awards här »

 • Guidade turer bland Nutida konst

  Antikmässan är inte bara Nordens största mässa för antikviteter, den erbjuder också ett unikt tillfälle att ta del av konst som även går att köpa på plats. Sedan ett par år tillbaka har Antikmässan en avdelning med etablerade kvalitetsgallerier inom nutida konst. Botanisera bland grafik, måleri, foto, skulptur och glaskonst - här finns många goda köp att göra. Vi erbjuder också dagligen två guidade turer av konsten på mässan, och ett flertal föredrag på temat.

 • Guidade turer med SKAF

  Vill du ha lite vägledning på mässan? Följ då med Sveriges Konst- och Antikhandlareförening på en guidad, kostnadsfri visning. Sofia Silfverstolpe tar oss med till några av landets främsta antikhandlare som gladeligen delar med sig av sin kunskap och passionerat berättar om sina antikviteter. Alla har de sparat sina mest intressanta föremål till Antikmässan!

 • Byggnadsvård och scen

  På Byggnadsvårdsscenen får du lära dig om skötsel, underhåll och ändringar av byggnader och allt som hör därtill. Här får du hjälpsamma och kunskapsrika föreläsningar om hur du bevarar och underhåller värdefulla målerier, byggnader, fönster- och dörrbeslag samt illustrationer som har en lång historia. På mässan finns byggnadsvårdsföretag som hjälper dig att bevara och lära dig mer om dina historiska föremål och byggnader.

 • Utställningar med inspiration och historia

  Varje år bygger vi upp ett antal utställningar på Antikmässan. Under Händer på mässan hittar du aktuell information om årets utställningar och tidigare utställningar på mässan.

  Tidigare utställningar har bland annat visat nordiska tyger, vintagejeans och Rörstrand Art Nouveau.

 • Utställare

  På Antikmässan kan du fynda unika, klassiska och vackra föremål hos våra 250 hängivna utställare med antikviteter, vintage, modern design, konst, kuriosa och byggnadsvård.

Antikmässans filmer