Årets monter 2018

Vinnare av Årets monter i The Collector's Awards 2018: Sjöström Antik, C08:13

Motivering: "En självklar och välkomponerad monter av internationell klass där konsten ackompanjerar inredningen och tvärt om. Med starka enskilda karaktärer har vinnaren lyckats kombinera samtliga föremål till en inbjudande, inspirerande och säljande helhet. Glädjande är också att se hur årets vinnare, år efter år, intar en allt större del av mässlokalen. I år är störst bäst!"

The Collector's Awards 2018

Johan Sjöström som driver Sjöström Antik, är vinnare av Årets monter i The Collector’s Awards 2018:

Hur känns det att vinna utmärkelsen Årets monter?
– Jättekul och jättesmickrande! Just för att det är branschfolk som valt ut mig, som liksom jag jobbar med det här varje dag. Det är kul att få ett erkännande, för det ligger ju ändå väldigt mycket jobb, förberedelser och tankekraft bakom.

Vad kan man hitta i din monter?
– Lite allt möjligt. Den röda tråden är väl att allt är sådant jag själv tycker om och tycker är vackert. Det spelar ingen roll vad det är för stil eller vilken ålder. Jag dras ju mycket till 1900-talsföremål från 20-talet fram till i dag, men jag har även grejer från 1600- och 1700-talen. Det är mixen, blandningen som är så kul!

Hur och när kom du in i antikbranschen?
– Jag har alltid varit förtjust i färg och form och har hållit på med det här sedan jag var 19, så det borde vara i 24 år om jag inte räknar fel. Jag kom in i det lite av en slump då jag jobbade på en loppmarknad i Västerås. Sedan flyttade jag till Stockholm och började jobba i olika antikaffärer, och sprang på många loppisar. På den vägen är det.

Vad tycker du om Antikmässan?
– Det är ett kul tillfälle att både möta kolleger och kunder. Det är också väldigt inspirerande att se hur andra gör; det är många otroligt duktiga antikhandlare här. Den expertis som finns samlad innanför dessa fyra väggar är helt enorm! Som besökare kan man lära sig väldigt mycket här, och så är det förstås kul att kunna känna och klämma på saker som annars brukar stå på museer.