The Collector's Awards
19 maj 2022

Årets prisutdelning av The Collector's Awards går av stapeln på Stora Scenen på torsdag den 19 maj klockan 17:00–19:00. Samtliga besökare är välkomna att uppleva prisutdelningen under sitt besök på Antikmässan (entrébiljett till mässan krävs).

Tid: Torsdag 19 maj kl. 17–19
Plats: Stora Scenen inne på Antikmässan (Stockholmsmässan, Älvsjö)

Nomineringarna klara!

Efter ett års uppehåll är det åter dags för The Collector’s Awards – antikvärldens eget branschpris. Här presenterar vi de samlare, antikhandlare, förnyare samt boktitlar som har chansen att ta emot ett pris på Antikmässans scen den 19 maj.

Och de nominerade är...

Prisernas kriterium

Årets antikhandlare
En affär som genom sin presentation, sitt sortiment, sin verksamhet, innehavarens kunskap eller affärens service är något utöver det vanliga.

Årets förnyare
En person eller ett företag som genom sina insatser på senare tid har tillfört konst- eller antikmarknaden något alldeles speciellt eller förnyande.

Årets samlare
En person som stått för något speciellt i sitt samlande av konst, antikviteter, design eller vintageföremål.

Årets bok  
En bok om konst och eller antikviteter som ger en intressant och inträngande belysning av ett avgränsat ämne och därför är av särskild betydelse.

Årets rookie
Delas ut till en kreativ nykomling i branschen.

Upplev antikbranschens Oscarsgala

The Collector's Awards

I år arrangeras prisutdelningen av The Collector's Awards 2022 på ett lite annorlunda sätt än tidigare år. Istället för en gala sker prisutdelningen på scenen inne på Antikmässan under mässans öppettider.


The Collector's Awards är antikbranschens alldeles egna Oscarsgala fullspäckad med glitter och glamour, middag och underhållning, prisutdelning och mingel. Varje år arrangeras prisgalan på kvällen till Antikmässans första dag i samarbete med The Collector's Hotels och tidningen Gods & Gårdar. Prisgalans syfte är att främja konst- och antikbranschen.

Priserna som delas ut under galamiddagen är Årets antikhandlare, Årets samlare, Årets nydanare, Årets bok, Årets rookie och Årets hederspris. Förutom dessa priser utses även vinnare av Årets monter på Antikmässan och Årets raritet (fd dyrgrip) på Antikmässan.

Kvällens konferencierer är inga mindre än antikprofilerna Peder Lamm och Pontus Silfverstolpe.

Arkiv