The Collector's Awards - Antikbranschens Oscarsgala

Vi återkommer snart med mer information om årets prisutdelning.

Vinnarna 2020

För elfte året i rad delades The Collector's Awards ut av Antikmässan i samarbete med The Collector’s Hotels och Gods & Gårdar på torsdagskvällen den 13 februari. Sju vinnare utsågs och tog emot pris.

De tog emot pris ➔

Upplev antikbranschens Oscarsgala

The Collector's Awards

The Collector's Awards är antikbranschens alldeles egna Oscarsgala fullspäckad med glitter och glamour, middag och underhållning, prisutdelning och mingel. Varje år arrangeras prisgalan på kvällen till Antikmässans första dag i samarbete med The Collector's Hotels och tidningen Gods & Gårdar. Prisgalans syfte är att främja konst- och antikbranschen.

Priserna som delas ut under galamiddagen är Årets antikhandlare, Årets samlare, Årets nydanare, Årets bok, Årets rookie och Årets hederspris. Förutom dessa priser utses även vinnare av Årets monter på Antikmässan och Årets raritet (fd dyrgrip) på Antikmässan.

Kvällens konferencierer är inga mindre än antikprofilerna Peder Lamm och Pontus Silfverstolpe.

Prisernas kriterium

Årets antikhandlare
En affär som genom sin presentation, sitt sortiment, sin verksamhet, innehavarens kunskap eller affärens service är något utöver det vanliga.

Årets nydanare
En person eller ett företag som genom sina insatser på senare tid har tillfört konst- eller antikmarknaden något alldeles speciellt eller nydanande.

Årets samlare
En person som stått för något speciellt i sitt samlande av konst, antikviteter, design eller vintageföremål.

Årets bok  
En bok om konst och eller antikviteter som ger en intressant och inträngande belysning av ett avgränsat ämne och därför är av särskild betydelse.

Årets rookie
Delas ut till en kreativ nykomling i branschen.

Arkiv