The Collector's Awards
7 mars 2024

Årets prisutdelning av The Collector's Awards hålls den 7 mars på Antikmässan.

Nomineringarna klara!

Äntligen är det åter dags för The Collector’s Awards – antikvärldens eget branschpris. Här presenterar vi de samlare, antikhandlare, förnyare samt boktitlar som har chansen att ta emot ett pris på Antikmässans scen den 7 mars.

Och de nominerade är...

Vinnarna 2024

För fjortonde året delades The Collector's Awards ut av Antikmässan i samarbete med The Collector’s Hotels och Gods & Gårdar på kvällen den 7 mars. Sex vinnare utsågs och tog emot pris.

Se alla vinnare här

Prisernas kriterium

Årets antikhandlare
En affär som genom sin presentation, sitt sortiment, sin verksamhet, innehavarens kunskap eller affärens service är något utöver det vanliga.

Årets förnyare
En person eller ett företag som genom sina insatser på senare tid har tillfört konst- eller antikmarknaden något alldeles speciellt eller förnyande.

Årets samlare
En person som stått för något speciellt i sitt samlande av konst, antikviteter, design eller vintageföremål.

Årets bok  
En bok om konst och eller antikviteter som ger en intressant och inträngande belysning av ett avgränsat ämne och därför är av särskild betydelse.

Upplev antikbranschens Oscarsgala

The Collector's Awards

I år arrangeras prisutdelningen av The Collector's Awards på scenen inne på Antikmässan under mässans öppettider.


The Collector's Awards är antikbranschens alldeles egna Oscarsgala fullspäckad med glitter och glamour, middag och underhållning, prisutdelning och mingel. Varje år arrangeras prisgalan på kvällen till Antikmässans första dag i samarbete med The Collector's Hotels och tidningen Gods & Gårdar. Prisgalans syfte är att främja konst- och antikbranschen.

Priserna som delas ut under galamiddagen är Årets antikhandlare, Årets samlare, Årets inspiratör, Årets bok och Årets hederspris. Förutom dessa priser utses även vinnare av Årets monter på Antikmässan och Årets raritet (fd dyrgrip) på Antikmässan.

Arkiv