ARKIV 2020
Guidad visning med Sveriges främsta experter

Vill du ha lite vägledning och lära dig mer om antika föremål och dess historia? Då ska du följa med på Sofia Silfverstolpes guidade visningar med besök hos antikhandlarna i Sveriges Konst- och Antikhandlareförening (SKAF).

– Att följa med på en guidad visning är ett jättebra sätt att börja mässdagen med för att komma i stämning! Dessutom är ingen guidad visning den andra lik. Vi besöker fyra till fem montrar under varje visning, jag vill hinna presentera så många utställare som möjligt eftersom alla besitter sin specifika kunskap, säger Sofia Silfverstolpe.

Sofia Silfverstolpe

Här kommer Sofia Silfverstolpe, generalsekreterare i SKAF, att introducera några av landets främsta konst-, design- och antikhandlare, var och en med sin expertis. Med stor inlevelse och kunskap berättar antikhandlarna om sina föremål och konstverk som de har sparat för att sälja på Antikmässan. De guidade turerna erbjuder ett lättsamt och roligt sätt för dig att få ta del av kunskap och lära känna antikbranschens kunniga experter.

Samling i Sveriges Konst- och Antikhandlareförenings monter: B01:09. Visningen tar cirka 30 minuter och är gratis.

Tider:
Torsdag 13 februari: 12:00 och 14:00
Fredag 14 februari: 12:00 och 14:00
Lördag 15 februari: 12:00 och 14:00

Guidad visning med Sofia Silfverstolpe

Varför håller du i denna guidade visning Sofia?
– Jag håller i guidade visningar för att ge så många som möjligt chansen att uppleva hur roligt det är att få ta del av den kunskap och det engagemang som finns bland antikexperterna på plats. Antikhandlarna i Sveriges Konst- och Antikhandlareförening tillhör de främsta experterna inom sina områden. Att gå på en guidad visning med mig är ett strålande tillfälle att på ett underhållande sätt få lära sig mer om och uppleva konst, antikviteter och design genom våra superproffs till antikhandlare.

Varför ska man följa med dig på en guidad visning?
– När du följer med mig på en guidad tur så kommer du i direktkontakt med antikhandlarna och deras fantastiska föremål i montrarna. Du får se, känna, uppleva och ställa frågor direkt till experterna. Det är berikande på många plan och jag skulle inte bli förvånad om alla som är med på en visning upptäcker ett nytt intresse och lär sig något nytt.

Guidad visning med Sofia Silfverstolpe