Artiklar

Vad är Antikmässan?

Den anrika Antikmässan öppnade för första gången år 1978 och startades tillsammans med Sveriges Konst- och Antikhandlareförening (SKAF). Antikmässan är Nordens största Antikmarknad där du som besökare kan handla av utställarna direkt på plats och ta med dina fynd hem på en gång. Här bjuds du även på inspirerande utställningar och ett fullspäckat scenprogram där författare, influencers och kända profiler inom antikbranschen föreläser. Du kan också ta del av guidade turer, roliga aktiviteter, fantastiska utställningar och möjligheten att lära dig av antikexperterna.

Konceptet

Det första du möts av i mässhallen är SKAF:s och FAK:s (Förenade Antik- och Konsthandlare) områden. Här hittar du mässans verkliga guldkorn och dyrgripar. Upptäck tjusningen i antikens fantastiska värld, lär känna de passionerade antikhandlarna och ta del av föremålens provenienser och historier! Samtliga montrar håller högsta kvalitet, och om du inte redan var antikintresserad sedan tidigare kommer du definitivt bli det efter ett besök bland antikhandlarna som ingår i SKAF och FAK. Här har du också chansen att uppleva guidade turer på SKAF-området ledda av Sofia Silfverstolpe, generalsekreterare i föreningen.

Delad bild på kungliga juveler och en klocka i guld.

Därefter når du det stora område där antikhandlare som inte tillhör SKAF eller FAK håller till. Här hittar du nästintill oändligt med spännande skatter i montrarna inom vintage, modern design, konst, kuriosa och byggnadsvård. Oavsett om du letar efter en vacker vas i 500 kronorsklassen, ett teakbord för 15.000 kronor eller kanske den där drömklockan för 50.000 kronor kan du hitta det på Antikmässan. Här finns något för alla smaker och plånböcker!

Delad bild på diverse antikviteter.

Det bästa av allt?

Allt i Antikmässans montrar är till salu och du får ta med dig dina fynd hem direkt! 90% av föremålen har antingen en dokumenterad proveniens eller historia som antikhandlare mer än gärna delar med sig av. Kanske har lampan du är intresserad av använts i en biosalong i Chicago på 30-talet eller pärlhalsbandet du inte kan sluta tänka på tillhört en tidigare hertiginna i Oxford?
Varje dag öppnar dessutom en helt ny marknad eftersom utställarna hela tiden fyller på sina montrar när något blir sålt. Missa inte chansen att få med dig dina drömmars föremål hem – besök Antikmässan!