Erik Sterner

Erik Sterner, Antik Öst

Erik Sterner som driver Antik Öst i Jönköping har antikviteter från 1600-talet ända fram till 1900-talet.
– Jag tycker alla olika epoker är spännande och har ett väldigt brett utbud med bland annat möbler, konst, tenn, silver och porslin.

Varför ställer du ut på Antikmässan?
– Givetvis för att sälja, det brukar gå bra, men också för att träffa kollegor och likasinnade nördar. Det är ju den största antikmässan med många besökare under de här dagarna.

Varför, tycker du, att man som besökare ska komma till Antikmässan?
– Vi är ju den äldsta återvinningsbranschen och tycker man som jag att det är viktigt att ta till vara det som finns kvar från olika epoker så ska man definitivt komma dit. Det är en miljövänlig handling att köpa saker på Antikmässan, utöver det rent estetiska värdet då. Jag vill uppmana folk att inte vara så trendkänsliga utan lita på sin egen smak och omdöme.

Vad ser du själv mest fram emot på Antikmässan?
– Att frottera mig med likasinnade; det är ju alltid trevligt att träffa alla kollegor. Det är mycket jobb och långa dagar under Antikmässan, men alltid lika kul!

Tar du med något speciellt till Antikmässan?
– Jag vet ju inte riktigt nu vad jag har kvar då, men jag tar helt klart med mig en del tenn. Helst då svenskt 1700-talstenn, men även från firman Svenskt Tenn, alltså från 1920-talet och framåt.

Intervjun gjordes i december 2017, inför Antikmässan 15-18 februari 2018.

Erik Sterner Erik Sterner