Galleri Hera

Harriet Deger, Galleri Hera

Harriet Deger driver Galleri Hera på Hornsgatan i Stockholm som är ett av de alla konstgallerier som ställer ut på Antikmässan.

– Jag tror det här blir fjärde året. Det är alltid lika kul med alla nya kontakter man får, det kommer många konst-  och designintresserade människor dit.

Vad är det för slags konst du har?
– Nutida konst, mest målningar. Bland annat representerar jag den danske konstnären Morten Lassen som börjar bli riktigt stor utomlands, men hos oss kan du köpa hans tavlor till ett mycket bra pris. Jag tar också med mig tavlor av den syriensvenske konstnären Mahmoud Hesso som även han ställer ut världen över.

Varför ställer du ut på Antikmässan?
– Jag säljer bra på mässan. Jag gillar även konceptet; modern konst och antika möbler är en bra mix och passar ofta utmärkt ihop. Det skapar en intressant dynamik.

Varför, tycker du, att man som besökare ska komma till Antikmässan?
– Antikmässan är som ett stort smörgåsbord som bjuder på många ”flashbacks”, man minns sin mormors gamla saker. Det är jättekul att bara gå runt och titta på allt! Jag har själv gjort flera fynd där, bland annat en stor 50-talsvas från Upsala-Ekeby, och förra året en hel servis. Man kan verkligen hitta kvalitetsgrejer, och det är ett bra ställe att besöka om man vill komplettera det man redan har.

Vad ser du själv mest fram emot på Antikmässan?
– Alla roliga möten! Jag når ut till en ny publik som ofta inte är så van att gå på gallerier. Jag ger dem en nyckel, en möjlighet att se på konst på ett nytt sätt.

Intervjun gjordes i december 2017, inför Antikmässan 15-18 februari 2018.