Kurt Ribbhagen

Jan Ribbhagen, Kurt Ribbhagen AB

Jan Ribbhagen, vd för Kurt Ribbhagen AB, har deltagit i Antikmässan varje år sedan starten 1978. Han har silver och juveler som sin specialitet.

– Eftersom det är den största regelbundet återkommande antikmässan i Norden är den väldigt viktig för branschen. Det kommer besökare och handlare från hela Sverige, ja även en del internationella handlare.

Varför ska man som besökare komma till Antikmässan?
– För att den kan erbjuda ett fantastiskt utbud av antikviteter. Vi i Sverige har kanske det främsta utbudet av antikviteter i världen eftersom vi varit förskonade från krig så länge.

Går det att göra fynd på Antikmässan?
– Absolut! Fynd är ju ett relativt begrepp, och för en samlare som har sökt efter en viss sak i många år och plötsligt hittar den spelar priset ingen roll. Det viktiga tycker jag är att grejerna är riktiga, och det borgar vi som ställer ut på Antikmässan för.

Råder det några trender i antikvärlden för tillfället?
– Ja, det är fortfarande väldigt trendigt med 50-, 60- och 70-talsdesign, men det som är bra med det är att man verkligen kan fynda när det gäller äldre föremål. Nu har även yngre råd att köpa riktiga kvalitetsföremål, varför inte ett snyggt 1700-talsbord? Antika smycken är också bra köp; mycket billigare än att köpa nytillverkade, och med högre kvalitet och större stenar som bonus.

Intervjun gjordes i oktober 2017, inför Antikmässan 15-18 februari 2018.

Jan Ribbhagen